Zeewolde Actueel

Donderdag, 8 juni 2023

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Rabo-ClubSupport: stem op de Voedselbank Zeewolde!

Rabo-ClubSupport: stem op de Voedselbank Zeewolde!
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - De Rabobank Flevoland verdeelt dit jaar maar liefst € 100.000,-- onder clubs en organisaties in Dronten, Lelystad en Zeewolde en ondersteunt daarmee hun activiteiten. De leden van de bank kunnen de komende weken op internet stemmen op hun favoriete organisatie. De Voedselbank Zeewolde is één van die organisaties. De stemperiode loopt van 5 oktober 2020 tot en met 25 oktober 2020.

De Voedselbank Zeewolde helpt inwoners die niet zelfstandig in hun dagelijkse onderhoud kunnen voorzien door ze (tijdelijk) wekelijks te voorzien van gratis voedselpakketten als aanvulling op hun krappe budget. Want ook in het als welvarend bekendstaande Zeewolde leven mensen onder de armoede grens. De Voedselbank kan al op veel steun van de bevolking rekenen, maar er zijn wel zorgen, zeker nu door deze crisis het aantal klanten blijft groeien. Door de corona- en de economische crisis was eind september het aantal al ongeveer 45% hoger dan begin dit jaar. Om haar werk te kunnen voortzetten, heeft de Voedselbank Zeewolde jaarlijks ongeveer € 18.000,-- nodig. Daarom pakken ze elke kans aan om inkomsten te verwerven. Hoe meer stemmen de Voedselbank krijgt, hoe hoger de donatie van de Rabobank.

De Voedselbank is één van de 29 organisaties uit Zeewolde die meedoen aan deze actie. Leden van de Rabobank kunnen vijf stemmen uitbrengen, waarvan maximaal twee op dezelfde organisatie. Stemmers kunnen dus meerdere organisaties blij maken met hun stem. Stemmen kan via: www.rabo-clubsupport.nl