ZEEWOLDE - Op basisschool Panta Rhei in de Polderwijk hing donderdag 18 juni de heerlijke geur van vers gebakken pizza’s. Die geur kwam vanuit de grote schoolkeuken die voor die dag was ingericht als een heuse pizzeria en waar de kinderen uit alle vier de kleutergroepen pizza’s stonden te bakken. Dat gebeurde onder begeleiding van niemand minder dan Felice Cicoria, de professionele Italiaanse kok uit Zeewolde!
Felice, met zijn traditionele schort en koksmuts op, leerde de kinderen zelf hun deeg maken, uitrollen en beleggen. Al snel waren de kinderen, die er met hun zelfgemaakte koksmutsen uitzagen als kleine kokjes, enthousiast aan het kneden, slaan en rollen van het deeg. Wetende dat het allerleukste deel nog moest komen; namelijk het opeten van die overheerlijke pizza’s!
Het pizza bakken was een onderdeel van het thema ‘restaurant’ dat afgelopen weken centraal stond in de kleutergroepen. Eerder hadden ze al in pyjama ontbeten in de klas, koksmutsen geknutseld, woorden gestempeld en pizza’s gebakken op elkaars rug! “”Dat is een soort rugmassage”, legt juf Annemieke uit. “Twee kinderen staan achter elkaar, de een ontvangt en de ander doet. Eerst deeg uitkneden (stevig duwen op de rug), tomatensaus erop (draaiende beweging maken met de kom van je hand) en dan mag het voorste kind bepalen wat er op de pizza komt en het achterste kind bedenkt daar een beweging bij! Een heel goede oefening voor het lijfbesef!” De komst van de echte pizzabakker was de kers op de taart. “Een superleuke dag. De kinderen hebben genoten.”