Zeewolde Actueel

Woensdag, 22 mei 2024

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

1200 duurzame tassen en 5 golden tickets

1200 duurzame tassen en 5 golden tickets
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – In deze Week van de Duurzaamheid worden 1200 duurzame vilten tassen verstrekt met een consumentenwaarde van 10 euro, aangeboden door Winkelhaven Zeewolde en de Gemeente Zeewolde. Ontvangers van die tassen maken kans op een Golden Ticket van GildenGroen ter waarde van 200 euro.

“Duurzaamheid wordt meer en meer belangrijk en is een breed begrip waar vol op kan worden ingezet. Dit doen wij als ondernemers, maar ook in het centrum is daar als Verenigd Centrumondernemers Zeewolde aandacht voor”, legt voorzitter Johan Safaric uit. “En dit kan het beste door samenwerking op te zoeken.” Dat is dan ook gebeurt, niet alleen met de gemeente maar ook met andere ondernemers.

GildenGroen, een van de duurzame partners van de gemeente, maar vooral ondernemer waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat, stelt vijf golden tickets beschikbaar met een waarde van maar liefst 200 euro. “Dit doen wij niet zomaar”, vertelt Cora Achterberg. “Het verduurzamen van tuinen door bijvoorbeeld de actie Steen eruit, plant erin is echt van groot belang. Door deze tickets weg te geven willen wij hier aandacht voor vragen en bewustwording creëren.”

Winkelhaven Zeewolde erkent het belang van boodschappentassen boven de plastic tassen die hier en daar nog worden weggegeven. “Gelukkig zien wij steeds meer papieren(of nog duurzamere) tassen in het dorp verschijnen bij de ondernemers. Duurzame vilten tassen weggeven in samenwerking met de gemeente past dan ook uitstekend bij de duurzame visie. Het is dan ook goed te horen vanuit de gemeente dat projecten over ‘plastic dieet’ op basisscholen leiden tot oplossingen als het vervangen van plastic tassen.”
In de tassen zit informatie over verduurzaming van bijvoorbeeld tuinen en andere tips, maar ook een variatie aan kortingsbonnen van ondernemers die duurzaamheid een warm hart toe dragen.

De tassen zijn vanaf 8 oktober te verkrijgen, bij besteding vanaf 15 euro, bij de meest duurzame winkels: de Oude Bieb, Roleto, De Winkeltjes, Fruithal Smits, MMM Boerderij, Wijngoed Wilgenhorst en de Basisz. Ook het energieloket geeft de tas mee aan zijn bezoekers. Maar wie zich aan heeft gesloten bij Too Good To Go (landelijk initiatief tegen voedselverspilling) en vanaf 8 oktober zijn magic box aanschaft bij Bakker Bart, Boni, Coöp, Deen, Deka Supermarkt of de Lidl krijgt zijn pakket in de duurzame vilten tas. Dit uiteraard allemaal zolang de voorraad strekt. Tot slot is de vilten tas ook te winnen bij de puzzel in de Zeewolde Actueel.

Vijf van de 1200 tassen dragen een gouden ticket in zich. Dus naast dat de tas al een schitterend cadeau op zich is, maakt de ontvanger ook kans op een leuke cheque.