Vrijdag, 3 mei 2024

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Zeewolde na winst op VEVO door in bekertoernooi

Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE - VV Zeewolde heeft de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Al te overtuigend was de 2-1 zege op VEVO uit Veessen (gem. Heerde) zaterdag 12 september absoluut niet, maar drie bekeroverwinningen op rij geeft wel degelijk vertrouwen voor de reguliere competitie die volgende week zaterdag weer begint.

Roy Terweij nam zaterdag de plaats onder de lat in van de afwezige doelman Romero Butz. In de voorhoede miste trainer-coach Peter Epe Jan Struijk. Daarentegen was aanvoerder Reinier Joustra weer van de partij. Verder waren er geen opvallende namen in de basisopstelling, of het moest zijn die van ‘oude bekende’ Ruben Stoelhorst.

De openingsfase van het bekerduel was duidelijk voor de thuisploeg, maar verder dan een mogelijkheid voor Nick Redegeld en Reinier Joustra na tien minuten spelen kwam het niet. Zeewolde mocht van geluk spreken toen Jeroen Bronsink in de negentiende minuut een vrije trap buiten bereik van Terweij tegen de lat knalde. Ruben Stoelhorst ging in de 26e minuut onderuit in het strafschopgebied van VEVO, maar scheidsrechter Jeroen Freij zag hier terecht geen strafschop in. De polderboys behielden hun overwicht gedurende de eerste helft weliswaar, maar de gasten uit Veessen bleven vrij gemakkelijk overeind. Een afzwaaier van Denilçon Ramazan in de 33e minuut had meer verdiend. Zes minuten later soleerde Ramazan opnieuw. VEVO-doelman Youri Liefers keerde zijn inzet knap, waarna Reinier Joustra geen kans zag de poging alsnog een doeltreffend vervolg te geven. Net als in de voorgaande bekerwedstrijden zette Zeewolde in de tweede helft een tandje bij. Joustra was in de kleedkamer achtergebleven en werd vervangen door Niels van Moolenbroek. De invaller was koud in het veld, toen hij in de 47e minuut zwaar gehinderd naast schoot. Lange tijd leek het 0-0 te blijven, in de 66e minuut zette Van Moolenbroek de polderboys na een assist van Ali Akachar alsnog op voorsprong: 1-0. De hardwerkende Nick Redegeld verdubbelde in de 78e minuut uit een voorzet van Ramazan de marge: 2-0. Twee minuten later had Van Moolenbroek de pech dat een inzet van hem door de paal werd gekeerd. De gasten kwamen in de 89e minuut nog terug in de wedstrijd toen Roald van Bessen doelman Terweij met een mooi lobje verschalkte: 2-1. Vlak daarna had het ook nog maar zo 2-2 kunnen zijn, maar zover lieten de mannen van Epe het met enig geluk niet meer komen. Zeewolde bereikte zodoende de volgende ronde van het bekertoernooi. Alle drie poulewedstrijden werden in winst omgezet en dat mag als een mooie opsteker voor het nieuwe seizoen worden gezien. Zaterdag 19 september begint de competitie in de 3e klasse B met een uitwedstrijd tegen AGOVV uit Apeldoorn. Nick Redegeld werd na afloop van de bekerwedstrijd tegen VEVO uitgeroepen tot man of the match.

Opstelling VV Zeewolde: Roy Terweij, Julian de Roder, Maurizio Sleurink, Ronald Hoek, Jeffrey van Kampen (85. Jeffrey Bras), Rutger de Vries, Denilçon Ramazan, Reinier Joustra (46. Niels van Moolenbroek), Ruben Stoelhorst (61. Youri Blom), Nick Redegeld en Ali Akachar.