Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 mei 2024

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Verjongd KV Wolderwijd overtuigt in laatste oefenwedstrijd

Verjongd KV Wolderwijd overtuigt in laatste oefenwedstrijd
Foto: Jan Peter Bultman
Ingezonden door: Ben

Afgelopen zaterdag was bij KV Wolderwijd de startdag van seizoen. Bijna alle teams speelden thuis, alleen voor de jongste jeugd stond een uitwedstrijd op het programma. Op en rond het veld en de kantine was het dan zaterdag ook een dag lang gezellig druk, helaas werkten de weergoden niet altijd mee.
Als afsluiter van de middag stond de wedstrijd van KV Wolderwijd 1 op het programma, de laatste oefenwedstrijd voordat komende zaterdag het veldseizoen weer begint. Het sterk verjongde team van coach Jeroen van de Berg bestaat dit seizoen uit een mix van jong talent, uit de A1 van vorig jaar, en enkele geroutineerde spelers. Tegenstander was De Meeuwen uit Putten.
Een attent beginnende eerste aanval wist direct tweemaal te scoren en zodoende een klein gaatje te slaan. In het vervolg was Wolderwijd vooral trefzeker met afstandsschoten en werd via een 8-3 tussenstand de rust bereikt met een 11-5 voorsprong. Na rust leek de tegenstander uit Putten iets dichterbij te komen met 2 doelpunten, maar hierna stelden de Zeewoldenaren orde op zaken met enthousiast en attractief spel. Vanaf 15-10 liep Wolderwijd door 5 opeenvolgende afstandsschoten uit naar 20-10. Hierna werd door beide partijen nog éénmaal gescoord en werd de eindstand 21-11 bereikt.

Coach van de Berg gaf aan zeer tevreden te zijn met het vertoonde spel, met name het benutten van kansen ging beter dan de vorige oefenwedstrijd. Komende zaterdag begint voor de meeste teams van KV Wolderwijd de veldcompetitie.

Doelpunten KV Wolderwijd: Matthijs Mulder 7, Sam Scharft 4, Timon Vonk 4, Rick Bultman 3, Anneleen Links, Lynn Scharft en Karin Kettenis allen 1.