Zeewolde Actueel

Zaterdag, 21 september 2024

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Rennen voor Kika

Rennen voor Kika
Redactie: Saskia de Wijk

ALMERE/ZEEWOLDE - Run for KiKa @Home organiseert op zondag 27 september een gloednieuwe editie. Na twee succesvolle eerdere edities, krijgen KiKa-runners in het najaar weer de kans om te rennen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). "Door 12 live-locaties toe te voegen, is het nóg makkelijker en leuker geworden om mee te rennen", vertelt Nikki Wester, namens de organisatie, enthousiast.

Run for KiKa @Home is een hardloopevent waarbij de runner het parcours, afstand en locatie zelf bepaalt. Wester: "De kracht van het event is dat de deelnemer zelf alle touwtjes in handen heeft".

De Kemphaan Almere

Run for KiKa @Home staat bekend om haar run vanuit huis. Voor de allereerste keer is het mogelijk om ook vanuit een exclusieve KiKa-locatie te rennen. Stadslandgoed de Kemphaan in Almere is één van deze bijzondere locaties. Verspreid over 12 KiKa-locaties in Nederland kunnen runners zich samen inzetten voor KiKa. "Eindelijk weer écht samen in Run for KiKa stijl lopen in Almere. Uiteraard corona-proof", aldus Wester.

Om zoveel mogelijk mensen met een KiKa-hart te betrekken, is het event op zondag 27 september voor deelnemers en geïnteresseerden live te volgen via YouTube. Tijdens de livestream wordt er overgeschakeld naar verschillende KiKa-runners in het land en is er een live-verslag vanuit de diverse KiKa-locaties.

Het doel van de run is helder: zoveel mogelijk geld ophalen in de strijd tegen kinderkanker. Wester: "Onze enthousiaste deelnemers maken samen hét verschil voor kinderen met kanker. Op dit moment geneest 75% van alle kinderen met kanker. Met Run for KiKa @Home dragen we bij aan de ambitieuze doelstelling om 95% van de kinderen met kanker te genezen".