Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 mei 2024

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Met 170 km/u over het circuit van Assen!

Met 170 km/u over het circuit van Assen!Met 170 km/u over het circuit van Assen!
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Racen op alle circuits in Europa. Met zijn eind juli behaalde EU-racelicentie is die mogelijkheid voor de 14-jarige Bas Draijer uit Zeewolde binnen handbereik gekomen.

Donderdag 27 augustus heeft Bas een trackday (trainingsdag) mogen rijden op het circuit van Assen. Hij reed hierbij tussen de 'grote jongens', zoals Ferrari's, BMW's en Audi's. Zelf reed hij in een Citroen C. “Deze auto's rijden in de PTC RaceCup, een aparte racecup voor deze categorie. Deze races worden voornamelijk op Assen verreden”, licht vader Erik Draijer toe. Bas zal veel op deze baan trainen, om volgend jaar (vervroegd) aan de echte races te kunnen gaan deelnemen. Naast Assen racet het jonge Zeewolder talent tevens op de circuits van Zandvoort en Spa Francorchamps.

Bas’ training vond plaats onder leiding van instructeur Youri Verswijveren van NXT Racing. Naast het technisch rijden, zoals de beste lijnen rijden en snel kunnen schakelen ging het uiteraard ook om zo snel mogelijk te zijn. Erik: “En dat lukte heel erg goed. Met zo'n 170 km/u racete Bas naar rondetijden die steeds beter en beter worden. Met deze resultaten zou hij in een echte race aan de kop van een PTC race rijden.”

Het talent wat Bas heeft voor de autosport heeft zich razendsnel ontwikkeld, aangezien hij nog niet zo lang met de racesport bezig is. Naast het autoracen is hij ook nog actief met karten. Hij richt zich nu eerst op de volgende race voor het NK karten. Deze wordt aankomend weekend (5 en 6 sept) verreden op het circuit van Venray. Daarna is het op naar de volgende trackday.