Zaterdag, 20 april 2024

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

KV Wolderwijd 1 verzuimt te scoren en verliest van Thor: 23-15

Redactie: Saskia de Wijk

HARMELEN/ZEEWOLDE - Voor KV Wolderwijd 1 stond er zaterdag een uitwedstrijd op het programma, ditmaal tegen Thor uit Harmelen. Op voorhand een belangrijke wedstrijd, Thor was tot dan toe ongeslagen. Maar ook een afscheidswedstrijd van scheidsrechter Van Scherpenzeel, met een leeftijd van 70 (!) jaar hing hij de wedstrijdfluit na zaterdag aan de wilgen.

Scherp, fel en geconcentreerd beginnen was de opdracht van trainer Jeroen van den Berg. Hetgeen resulteerde in een 0-1 voorsprong binnen twee minuten. Echter vanaf de achtste minuut gaf Wolderwijd het heft uit handen. Met name in verdedigend opzicht werd er teveel ruimte gegeven aan Thor waardoor deze veel gelegenheid kregen om voor het afstandsschot te gaan. Thor liep snel uit na 5-1. Vanaf dat moment lukte bij de heren van Thor alles. KV Wolderwijd had te veel kansen nodig om in het spoor te blijven. Met 6 punten achterstand floot Van Scherpenzeel voor de rust. 12-6.

Na de rust een zelfde beeld. KV Wolderwijd werkt hard, maar teveel fouten zorgden ervoor dat de achterstand niet kleiner werd. Bij Thor scoorden de heren er lustig op los. Van de 23 goals kwamen 18 uit hun handen. Pas in het laatste kwartier, toen Thor de wedstrijd eigenlijk al binnen had, speelde KV Wolderwijd het beste van de wedstrijd. Sterkhouders begonnen te scoren, en verdedigend werden er een paar tandjes bijgezet. Met 5 goals op rij aan KV Wolderwijd zijde eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 23-15 nederlaag.

Zaterdag 3 oktober speelt KV Wolderwijd 1 wederom een belangrijke wedstrijd, nu thuis. Om 15.30 uur is dan SKV 1 uit Sleeuwijk de tegenstander.