Vrijdag, 29 maart 2024

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

KCD te sterk voor Wolderwijd

Ingezonden door: KV Wolderwijd

Afgelopen zaterdag moest het eerste team van Korfbalvereniging Wolderwijd op bezoek bij KCD in Doorn. De thuisploeg had de volle buit uit de eerste twee wedstrijden weten te behalen, dus de Zeewoldenaren moesten op zoek naar een goed resultaat om bovenin te kunnen blijven meedraaien.

Op een mooi veld, bij een goede temperatuur met onder een lekker zonnetje, begon Wolderwijd goed aan de wedstrijd, en er werd al snel door twee afstandsschoten een 0-2 voorsprong genomen. Hierna ging het gelijk op, maar de coach van Doorn was toch niet tevreden met het vertoonde spel en nam na 15 minuten een time-out. De laatste fase van de eerste helft was vervolgens volledig voor de thuisploeg, en onder andere door een serie van 6 doelpunten op rij gingen beide ploegen rusten met een 10-7 stand, in het nadeel van Wolderwijd. Na rust werd het aan beide kanten wat feller, met veel overtredingen over en weer. De meer ervaren thuisploeg profiteerde van deze rommelige fase, en ondanks een opleving van Wolderwijd, waarbij de achterstand weer terug werd gebracht tot 12-11, glipte de wedstrijd toch uit de handen. Er volgde opnieuw een tiental minuten waarin de aanvallers van Wolderwijd moeilijk de korf kon vinden en onder aanmoediging van het thuispubliek liep Doorn met een serie van 5 doelpunten uit naar 17-11. Wolderwijd gaf echter niet op en bleef knokken, en wist nog een paar keer met afstandschoten doel te treffen. De thuisploeg scoorde echter ook mee, en zo eindigde de wedstrijd in een 21-15 nederlaag voor de Zeewolder korfballers. Volgende week staat opnieuw een pittige wedstrijd op het programma, namelijk een bezoek aan de ongeslagen koploper Thor in Harmelen.