Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 mei 2024

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Hoofdtrainer Peter Epe wil met VV Zeewolde voor nieuwe verrassing zorgen

Hoofdtrainer Peter Epe wil met VV Zeewolde voor nieuwe verrassing zorgen
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE – Peter Epe gaat zijn derde seizoen in als hoofdtrainer van VV Zeewolde. Vorig seizoen werd de weg naar mogelijke promotie ruw verstuurd door corona. Daarom moet het dit seizoen dan maar gebeuren.

Fitte groep

Vervelen hoefde Harderwijker Peter Epe (1962) zich niet tijdens het coronavoorjaar. Het lesgeven op Nijenrode en Windesheim vroeg hem nieuwe (digitale) wegen in te slaan. “Natuurlijk miste ik het voetballen, maar ik kon mijn tijd heel goed gebruiken”, lacht hij. “Daarom ging ik af en toe maar een stukje voor mezelf lopen.” Gelukkig mag er intussen weer wat meer. Epe heeft zin in het nieuwe seizoen en is vol vertrouwen. “De selectie is breder geworden”, legt hij uit. “Toen ik twee jaar geleden kwam was de jongste speler 24 jaar. Dat zegt veel. We hebben een enorme inhaalslag gemaakt. In de kampioenswedstrijd van 2019 speelden drie jongens van 17 uit de A1. Het is goed om die knapen erbij te hebben. We hebben nu een veel fittere groep. Je raakt geblesseerd als je het niet bij kunt benen. Iedereen wil er tijdens de trainingen daarom bij zijn. Dat is een goed teken. We hebben er ook nieuwe jongens bij gekregen. De grootste versterking is Jan Struijk, die er halverwege vorig seizoen bij kwam. Uit de B-selectie komen Jeffrey van Kampen en Nick Redegeld. Ze willen graag, maar moeten wel de tijd krijgen, evenals Youri Blom en Jeroen Roos die van buitenaf komen. Met elkaar maken ze de selectie breder en sterker. Daardoor kunnen we elkaar scherp houden en zijn we mentaal veel verder dan een jaar terug.”

Epe zag het in de voorbereiding al, er worden stappen gemaakt. “Dat rommelige en vrijblijvende moet eruit. Tegen Reaal Dronten was de wil er vooral, tegen Teuge stond het organisatorisch al een stuk beter en tegen Swift speelden we onze beste wedstrijd tot nu toe. We zijn er nog niet, maar ik ben tevreden waar we staan, de puzzelstukjes gaan op de juiste plaats vallen.”

Outsider

Epe zal het woord kampioen niet zo gauw in z’n mond nemen, maar hij wil wel een doel voor ogen hebben en gaat niet slechts voor het ‘linkerrijtje’. “Ik ga altijd voor het hoogst haalbare, ook dit seizoen. Als we vijfde kunnen worden, ben ik niet tevreden met de zesde plaats. Vorig seizoen waren we op de goede weg en zonder corona hadden we maar zo voor de prijzen gespeeld. We hebben ons ondertussen versterkt, de selectie is verbreed. We zijn een outsider, Blauw Geel, Zwart-Wit en Otterlo zullen waarschijnlijk vaker worden genoemd als titelkandidaat. Toch zouden we best eens voor een verrassing kunnen zorgen. Maar dan moet alles kloppen. Niemand mag er dan de kantjes van aflopen, maar alles voor elkaar over willen hebben. Dan sluit ik niet uit dat het lukt!”

Epe liep het grootste gedeelte van zijn voetballeven rond bij DVS in Ermelo en in Hierden verbleef hij eveneens zes jaar. “Maar ik heb nu plezier bij Zeewolde. Het gevoel is goed, de club heeft ambitie en wil hogerop. VV Zeewolde is een fantastische vereniging met een grote omvang. Er is potentieel, het kan best zijn dat ik hier nog een paar jaar blijf.”

Zaterdag 19 september begint het nieuwe seizoen in de derde klasse voor Zeewolde met een uitwedstrijd tegen AGOVV uit Apeldoorn.