Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 mei 2024

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Harderwijk wil roeien!

Harderwijk wil roeien!
Foto: RV Harder - coastal roeivereniging
Redactie: Saskia de Wijk

HARDERWIJK - Na de op de oproep van initiatiefnemer Jasper Klarenbeek uit Ermelo om een roeivereniging te starten in Harderwijk werd massaal gehoor gegeven. Voor de infoavond op 26 augustus hadden zich ruim 55 mensen aangemeld. “Dit is ver boven mijn verwachtingen”, volgens Klarenbeek. “Dat hier mogelijkheden voor een roeivereniging zijn wist ik wel, maar dat er zoveel belangstelling is om ook te gaan roeien in Harderwijk is boven mijn verwachtingen.”

Waar Fred en Peter Böhne, respectievelijk penningmeester en voorzitter van de kanovereniging Dolfijnen, de geïnteresseerde roeiers als gastheren een hartelijk ontvangst verzorgde, werden de ambities en mogelijkheden vervolgens uiteen gezet. Mathijs Faassen van het gemeentelijke sportbeleid onderstreepte dat dit initiatief volledig past in het sportbeleid én de uitstraling van Harderwijk als watersport pleisterplaats. Met de basis voor deze grote groep belangstellenden heeft de gemeente uitgesproken om volop hun medewerking te verlenen en hun bijdrage te leveren om de vereniging gestalte te geven.

Ook de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) was met drie personen goed vertegenwoordigd op de informatieavond. Feike Tibben vicevoorzitter en bestuurder sportontwikkelingen kon vertellen dat de roeisport een enorme toenemende vlucht maakt. “Hiervoor zijn nieuwe verenigingen een welkome aanvulling om meer mensen de mogelijkheid te geven te gaan roeien. Ook het coastal roeien in relatie tot het traditionele ‘glad’ roeien past volledig in de toekomstvisie breedtesport van de roeibond”, aldus Erik Kraak van de KNRB commissie coastal roeien.

Droom naar doel

De basis is gelegd met deze groep (potentiële) roeiers. Nu is het zaak om na deze infoavond door te pakken en een geschikte locatie aan het water in Harderwijk te vinden. Er zijn diverse locaties in Harderwijk gespot en geïdentificeerd als kansrijk. Hiervoor zijn al diverse gesprekken met betreffende partijen gaande. De oproep op de infoavond van Klarenbeek om elkaars krachten te bundelen heeft direct geleid tot spontane reacties. Een aantal hebben zich direct gemeld als betrokkene om de vereniging te helpen realiseren. “Ook kan de aanstaande nieuwe roeivereniging RV HARDER volledig rekenen op de steun van de KNRB”, aldus Barend Kouterik commissie nieuwe verenigingen. Het doel is om in het voorjaar van volgend jaar te starten met het roeien in verenigingsverband vanuit Harderwijk. Actuele info op www.rvharder.nl