Zeewolde Actueel

Woensdag, 22 mei 2024

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Clubkampioenschap Baanatletiek; blij dat het kan!

Clubkampioenschap Baanatletiek; blij dat het kan!Clubkampioenschap Baanatletiek; blij dat het kan!Clubkampioenschap Baanatletiek; blij dat het kan!
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Samen het beste uit jezelf halen, laten zien wat je het afgelopen seizoen geleerd hebt. En: gezellig samen sporten. Jong en oud, in alle soorten en maten. Dat is waar de jaarlijkse clubkampioenschap baanatletiek voor staat. Helaas zonder publiek, maar wel met trainers en behulpzame juryleden.

Afgelopen vrijdagavond wierpen de junioren en senioren al hoge ogen met polsstokhoogspringen, hinkstapsprong, hoogspringen en kogel, discus en speer. Op zaterdagochtend was het de beurt aan de pupillen, waarna 's middags de Steratleten aansloten en de junioren, senioren en masters hun meerkamp programma voortzetten. Stralende gezichten en trotste trainers toen het tijd was voor de huldiging van de clubkampioenen; in iedere leeftijdscategorie waren er drie podiumplaatsen te vergeven. Pupillen, junioren, maar ook senioren en masters waren vertegenwoordigd. Primeur was de deelname van de Steratleten met een zogenaamd racerunner, een loopfiets met drie wielen. Een sporthulpmiddel waarbij atleten met een beperkte beenfunctie toch kunnen rennen. Op deze manier doet echt iedereen mee!

Voldaan en vol verhalen gingen de atleten van Zeewolde Atletiek naar huis. Met dit onderlinge kampioenschap wordt tevens het zomerseizoen afgesloten en start het winterseizoen. Vol met nieuwe momenten en plezier in (samen) bewegen.