Zeewolde Actueel

Dinsdag, 23 april 2024

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

25ste Schoolkorfbaltoernooi weer een groot succes

25ste Schoolkorfbaltoernooi weer een groot succes
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Voor de groepen vijf van alle basisscholen stond vrijdag 25 september het jaarlijkse JAM-schoolkorfbaltoernooi op het programma. Waar de organisatie angstvallig en het weer maar ook de coronamaatregelen in de gaten moest houden kon zij gelukkig om 15.45 uur de eerste ronde laten starten.

24 teams van de basisscholen streden in vijf verschillende poules om als poulewinnaar met de beker terug naar school te gaan. Ondanks de harde en koude wind hebben de kinderen genoten van dit toernooi, met in de rustmomenten een lekkere appel van Fruithal Smits en een glaasje limonade.

Het toernooi werd gespeeld volgens het zogenoemde 4-korfbalsysteem: twee teams van elk vier spelers, twee jongens en twee meisjes, speelden op één veld tegen elkaar. Om kwart voor vier startte de eerste wedstrijd, even voor zessen werd de laatste gespeeld.Uiteindelijk wisten de volgende teams de beker te bemachtigen: Kaleidoscoop 1, De Regenboog 1, Kaleidoscoop 3, Toermalijn 1 en Toermalijn 4.

JAM Harderwijk trad voor de tweede keer op als hoofdsponsor van het schoolkorfbaltoernooi. Fruithal Smits was ook dit jaar de leverancier en sponsor van de appels voor alle deelnemers. Dit in het kader van ‘KV Wolderwijd, de gezonde club’.

Een keertje mee trainen? Kijk dan op de website: www.kvwolderwijd.nl of vraag via info@kvwolderwijd.nl informatie aan.