Zeewolde Actueel

Donderdag, 8 juni 2023

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Anjerfonds steunt AMVZ

Anjerfonds steunt AMVZ
AMVZ
Foto: Cilia Hoekman Fotografie
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Voor de leden van de Algemene Muziekvereniging (AMVZ) is het in deze tijden van corona, net als ieder andere vereniging of club, moeilijk om door te kunnen gaan. Met de nieuwe coronarichtlijnen mogen er maximaal dertig personen in een ruimte. Dit is voor een orkest van meer dan veertig leden een moeilijke opgave.

Toch blijven de muzikanten met elkaar muziek maken en kunnen zij op een creatieve- en veilige manier de geliefde hobby blijven uitoefenen. “Het bepalen van een doel waarvoor de leden met elkaar werken aan de muziekstukken, is net zo lastig als de wekelijkse opkomst veilig handhaven. Immers; concerten en optredens zijn nu niet mogelijk. De vereniging probeert dan ook op een creatieve manier te kijken naar mogelijkheden om zich blijvend te laten horen bij het Zeewoldens publiek.”

Positief te vermelden is dat de AMVZ onlangs een fijne opsteker heeft mogen ontvangen. Namens het Prins Bernhard Cultuurfonds (Anjerfonds) is er een bijdrage gegund van drieduizend euro. Dit bedrag is bestemd voor de aanschaf van vier nieuwe ‘Van Laar’ bugels. Een instrument dat warm klinkt en een zeer goede intonatie (toon- en klankkleur) heeft. “De bugels zijn een belangrijke sectie in een fanfareorkest en geven een zachte, warme klank aan het orkest. De oude bugels waren aan vervanging toe na jaren van intensief gebruik. De nieuwe instrumenten zijn inmiddels in bezit van de muzikanten, en worden intensief en dankbaar bespeeld. De muziekvereniging is het Anjerfonds dan ook zeer dankbaar voor deze gunst.”

Rabo Clubsupport

Voor een financieel steuntje in de rug doet AMVZ ook dit jaar weer mee aan de Rabobank clubkas campagne. Alle leden van de genoemde bank kunnen op verenigingen of clubs stemmen in de periode vanaf 5 tot en met 29 oktober. “Ook deze steun wordt door de muziekvereniging erg gewaardeerd.”

Meer informatie over de AMVZ of het leren bespelen van een instrument, saxofoon of slagwerk: www.amvz.net